В дарителската сметка на Здравното министерство са постъпили 4 292 780 лева

Политика

В дарителската сметка на Министерството на здравеопазването (МЗ) към 29 април са постъпили 4 292 780 лв., каза по време на брифинга на Националния оперативен щаб министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От тях 1 326 300 лв. са с воля на дарителя, като 1.2 млн.лв. са за Националния център по заразни и паразитни болести, а 126 хил. лв. са към различни лечебни заведения. Без воля на дарителя са постъпили 2 966 480 лв., като те ще бъдат предназначени за защитни облекла, очила и др., допълни министър Ананиев. В DMS сметката на МЗ са постъпили 385 хил.лв., с които са били купени три респиратора за областните болници в Монтана, Силистра и Шумен.

От агенция “Митници” са били дарени конфискувани лични предпазни средства, посочи още министър Ананиев.

По бюджетната сметка на МЗ са постъпили 1 523 572 лв. от възнаграждения на народни представители, от Министерския съвет, от политически кабинети. От тях 1 393 627 лв. са от народните представители и вече са разпределени към регионалните здравни инспекции, увери министър Ананиев и посочи, че ще бъдат купени тестове и ще се подпомогне дейността на лабораториите.

МЗ е получило и дарения в натура от Китай – защитни облекла за многократна употреба, очила, лекарства, апаратура, тестове, консумативи и др.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password