Вижте какво време ни очаква през месец май

Други

Очертава се май месец да бъде с нормални температури. Средните температури ще бъдат между 16 и 19 градуса. Но по особено е положението с валежите. Валежите са над нормата, но само в Югозападната част на България, а на Североизток положението е много тежко. Например във Варна са само 10% от нормата.

Утрешният ден се очертава да е подобен на днешния.

Подобно на последните дни време ще има до неделя – сутрин слънце, а следобед дъжд. След това от понеделник ще започне едно захлаждане и на самия Гергьовден ще бъде хладно. След това предстои едно стабилизиране на времето, но следобедните часове може да има купесто – дъждовна облачност.

Постепенно обаче слънцето ще стане още по-силно.

На въпрос дали обаче именно слънцето ще убие COVID-19, проф. Георги Рачев отговори, че слънчевата радиация за минути унищожава коронавируса. “Едва ли природата ще го унищожи напълно, но ще го подтисне”, каза той.

Проф. Рачев сподели, че ни очаква много хубаво лято – с високи температури. Юни и първата половина на юли ще има повече валежи, а август месец се очертава те да са под нормата. Температурите ще бъдат нормални, може би с около 1 градуса по-високи.

Относно това кога е добре да планираме почивка, проф. Рачев заяви, че всичко зависи от пандемията. “Има индикации, че има затихване”, каза той и поясни, че отпуската си може да я планираме все пак юли – август.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password