Задържаха двама мъже, заподозрени в заплаха за убийство на кметския наместник на Орач

Горещо

Задържани са двама мъже, заподозрени в заплаха за убийство на кметския наместник на антоновското село Орач, съобщиха от полицията.

Ще се установява и съпричастността им за унищожаване и увреждане на използвания от него автомобил. В малките часове на 29 април, 55-годишният мъж е получил чрез съобщение закани за убийство.

На сутринта установил, че използвания от него товарен автомобил е с повредено от изстрели предно панорамно стъкло. Автомобилът е бил паркиран пред дома му. По случая е образувано досъдебно производство.

След незабавни действие на служителите на реда са задържани двама мъже – на 24 г. и на 42 г. Последвало е претърсване и изземване в обитавани от тях имоти. В къща в село Длъжка поляна, са открити трофеи на защитени видове – 8 рога от елени, 5 рога от сръндак, 8 трофея от сръндак, както и патрон 22-ри калибър, без надлежно разрешение за това. По случая е образувано досъдебно производство.

В жилище в Омуртаг са установени и иззети 4 газови сигнални пистолета с неустановена марка и модел, нерегистрирани по надлежния ред, 200 къса цигари, необлепени с акцизен бандерол, 2 трофея от благороден елен и един трофей от сръндак. Образувано е досъдебно производство.

Продължават процесуално-следствените действия по изясняване на фактическата обстановка и установяване на съпричастността на двамата задържани към деянията.

Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Търговище.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password