Експерт от МОН: Опасността не е преминала. Вкъщи е най-сигурно за децата

Други

В анкетата на МОН са участвали повече от 50 000 родители. 38% от тях заявиха готовността си да пуснат веднага децата си. Това каза Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование” към МОН.

“За всички ни е ясно, че опасността от заразяване не е преминала. И ние горещо се обръщаме към всички тези, които могат да задържат децата си вкъщи. Вкъщи е най-сигурната среда за децата”, коментира тя в предаването “ПитайБНТ”.

Костадинова посочи, че у всички има притеснение дали събирането на деца на едно място не е предпоставка за повишаване на заболевамостта. От опита в други държави обаче се вижда, че това не се случва.

Цвета Брестничка от Асоциация “Родители” отбеляза, че хубавото в създалата се ситуация е, че няма никаква принуда за родителите. Яслите и детските градини ще са отворени за тези, които решат да ги пуснат, посочи тя.

Беше коментирано, че ще се вземат всички необходими мерки за сигурност в яслите и градините, но родителите също са тези, които трябва да имат висока отговорност не само за здравето на собственото си дете, но и за чуждото.

Отбелязано беше, че освен с маски, персоналът ще бъде и с шлемове. Според психолигвиста Стела Богомилова промяната във външния вид на педагозите и помощния персонал може да стресне децата, които 2 месеца не са виждали госпожите, които се грижат за тях.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password