Полиция ще дебне за струпване на абитуриенти по паркингите около 24 май

Горещо

Силите на охранителната полиция и на жандармерията са в готовност да следят за нарушение на обществения ред и противоепидемичните мерки в празничните дни, най-вече заради абитуриентите, които се готвят и вече се събират по големите паркинги.

Това стана ясно от думите на главен инспектор Дарин Димитров от отдел “Охранителна полиция” пред медиите във връзка предстоящите празници около 24 май.

Новата мода сред зрелостниците е факт от последната седмица, след като баловете тази година са невъзможни заради противоепидемичните ограничения. Затова полицейските сили ще бъдат разположени най-вече в близост до училища, паркинги на молове и други големи магазини, уточни той.

При установяване на подобни нарушения, ще се пишат актове.

Главен инспектор Димитров призна, че към момента най-сериозните нарушения на противоепидемичните мерки са именно струпванията по паркинги, където абитуриентите си правят импровизирано изпращане. СДВР са направили необходимата разстановка и за столицата заедно с жандармерията, за да не се допусне нарушаване на обществения ред, каза Димитров в отговор на въпрос какво ще предприемат органите на реда във връзка с подготвеното събиране на зрелостници на площада пред храма “Александър Невски”.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password