Пазарът на труда и Covid криза

Други

Част от проблема е, че все още нямаме отговор на въпроса как изглежда пазара на труда по време на кризата. Истината е, че с разхлабването на мерките и при нас и в Западна Европа главно, вече започват да работят фирмите и то тези, за които нашите предприятия в България доставят части и материали, каза пред БНР Светозар Петров, управител на компания за Ейч Ар услуги “Джоб тайгър“.

Доколко големи ще са поръчките, доколко внимателно ще е потреблението, доколко ще се купуват тепърва предстои да видим, каза той в предаването “Преди всички” на програма “Хоризонт”.

Щастливото и хубавото е, че и благодарение на мерките, и благодарение на доста специфики, всъщност ние не загубихме чак толкова много работни места. Естествено никак не са малко 100 хил. работни места, но сравними с нас държави загубиха доста повече, посочи Светозар Петров.

По отношение на кадрите

Не винаги свободните работни места съответстват на квалификацията на хората, които са на пазара на труда. И преди сме имали ситуации, в които едновременно има доста свободни работни места, примерно в IT има много свободни работни места, същевременно има хора с ниска квалификация, които са без работа, които не могат да ги заемат, каза управителят на “Джоб тайгър“.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password