Поликраище на пореден протест срещу закриването на училището

Други

Протест в горнооряховското село Поликраище. Причината – закриването на основното училище преди месец от Общинския съвет в Горна Оряховица.

Жителите са избрали една от мирните форми на протест. Местните ще пресичат организирано главния път Русе – В. Търново. По този начин те ще затруднят движението и ще покажат своето недоволство.

„Всички мерки, които сме взели за запазването на училището са в рамките на закона. Написали сме протестни декларации до всички институции в страната. Имаме отговор от МОН, че преди да се предприемат мерки за актуализиране на училищната мрежа, трябва да има широко обществено обсъждане“, обясни д-р Марияна Георгиева.

Тя добавя, че такова обсъждане не е имало, както и че не са взети под внимание никакви желания на родителите на децата в Поликраище. Мнението на директора Марин Тодоранов също не е било чуто. „Господа, не произнасяйте смъртната присъда на третото училище в Поликраище“, заяви той.

„Училището трябва и ще го има. Управляващите трябва да чуят гласа на народа“, каза Проф. Георги Георгиев – преподавател във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий.

/Дарик/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password