Планински водач ще прекоси 180 км в Странджа за денонощие

Други

Странджанският планински водач Владимир Димитров прави серия от предизвикателства, с които иска да привлече вниманието към загадъчната Странджа и 180-километровия тур, носещ името на планината, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Маршрутът започва от брега на Янтра край Елхово и завършва на брега на Черно море при Ахтопол. Преди около 45 дни Владимир прави опит да извърви пеш „Тур Странджа” и така да рекламира туристическия маршрут, който е създал преди около две години. Само 20 км преди финала Владимир губи силите си заради жестоки травми по краката, три изгубени нокътя и треска от болките и се отказва от прехода.

Днес обаче се подготвя да покори целия маршрут – 180 км, с бягане към средата на юни. Освен да изпита собствените си физически способности и силата на волята, най-важното за Владо след ковид-карантината е да събира все повече “поклоници” на българския природосъобразен туризъм.

Новината за връщането на младо българско семейство туроператори от Испания и идеята им да развиват планински туризъм в Странджа е едно от нещата, които го направили щастлив след дългия период на изолация заради пандемията.

„Първият опит беше на 30 април – 1 май, за 36 часа исках да премина цялото трасе, не успях, останаха ми 20 км, завърших в село Кости, защото заради многото километри и предимно чакълираните пътища, там голяма част от трасето е по макадам, горски пътища, краката ми много се разраниха – дали от обувките, които може би не съм уцелил, но реших, че е по-добре да приключа там, за да мога да се възстановя и следващия опит да вдигна летвата. За 24 часа искам да го пробягам – 180 км. Не знам дали ще успея, но вече основната ми цел е да стигна до края”, сподели Владимир.

/БГНЕС/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password