Състоянието на заразения с коронавирус зам.-министър на земеделието е добро

Други

С г-н Атанас Добрев се чухме снощи, за да уточним с колко души е контактувал. Състоянието му беше добро”. Това заяви по Нова тв директорът на Дирекция „Сигурност” в МЗХГ Васил Ризов относно заразения с COVID-19 зам.-министър на земеделието.

Няма информация Добрев да е контактувал с министър Десислава Танева.

Той разказа и какви мерки са предприети в министерството, за да бъде ограничена заразата. „В неделя Добрев се е почувствал зле. Бил е за последно в министерството в понеделник. Всички служители ще бъдат тествани за коронавирус. Сградата ще бъде затворена за пълна дезинфекция. Няма да преустановяваме работата с граждани. Имаме приемна, която се обработва непрекъснато”, поясни Ризов.

Той коментира, че е запознат с маршрута, по който в понеделник са минали журналистите по време на брифинга в министерството.

„Те са посетили зала, която се намира на първия етаж. Не би следвало да има проблем”, смята Ризов. Това е втори случай на инфектиран в министерството. „Първият не сме го обявявали, защото въпросният човек повече от месец не беше посещавал сградата. По никакъв начин не сме имали контакт с него”, заключи Васил Ризов.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password