Танева коментира записа, на който дава съвет на производители да не се хвалят с измами с европомощ

Политика

Не съм препоръчвала да се прикриват измами, а да не се хвалим с тях. Така земеделският министър Десислава Танева коментира изтекъл запис от Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство.

На записа агроминистърът заяви: “Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!”

“Няма друг политически мандат, който да е работил при такива проверки. 50% са проверките на субсидиите, при изискване от ЕС 5%.Ние правим десетократно по-голяма проверка. Имахме сигнали за измами и увеличихме проверките”, каза още Танева.

“Не бива да се слага петно на земеделския сектор, че не се работи, а се прибират само европейски субсидии. Напротив, земеделците ни извършват тежка работа”, разкри министърът на земеделието, храните и горите.

“Субсидиите не се получават от хванатите те измамници, само от коректните земеделци”, каза още тя.

“Дължим на земеделския производители, които работят целогодишно – от сутрин до вечер, да сме коректни”, завърши Десислава Танева.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password