Ограничават движението по част от главен път Е-79 до ноември

Горещо

Затварят част от главния път Е-79 до ноември заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от модернизирането на пътя Мездра – Ботевград трафикът ще преминава по второкласния път II-81 – през прохода „Петрохан“, и път II-16 – през Искърското дефиле.

Новото трасе ще е двойно по-широко от настоящото.

Досега всички строителни дейности се извършваха встрани от настоящото пътно платно и не възпрепятстваха пътуването. Сега изпълнението на отсечката навлиза в следващ етап, което и налага спиране на движението.

По време на строителните работи движението на всички видове превозни средства в участъка от Ребърково до Лютидол на път Е-79 се ограничава като пътуващите леки автомобили и превозните средства до 12 тона към София и Видин ще преминават през прохода „Петрохан“ – път II-81, и през Искърското дефиле – път II-16. Допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 тона е третокласният път III-161 Ребърково – Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.

За по-голяма безопасност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разделен в посоките на движение. Пътуващите от Видин към София МПС над 12 тона ще се отклоняват при Монтана по път II-81 – прохода „Петрохан“. Превозните средства над 12 тона, които се включват в движението по път I-1 след област Монтана ще преминават по път II-16.

Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще преминават по път II-16 през Искърското дефиле.

Предвижда се временната организация на движение да бъде до средата на ноември 2020 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварния, с които застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

/Дарик/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password