Шепа хора ще спечелят от изкупуването на „спящите акции“

Горещо

Законът за “спящите акции” има огромен корупционен и криминален потенциал.

Придобитите по време на приватизацията ценни книжа може да бъдат загубени, ако бъде приет законът за “спящите акции”, заяви Димитър Манолов от КТ “Подкрепа”.

По думите му “спящите акции” са едва 14% от всички, които попадат в обхвата на действие на този закон. В него съществува възможността да се случи разпореждане и с други намерения, извън тези да ги търгуват на борсата. Огромна част от тези акции и не могат да бъдат търгувани, обясни Манолов.

Ако говорим за корупционния потенциал той изгледа така: Идва един фонд, който има право по закон да говори от името на собствениците. Той отива на акционерно събрание и говори нещо, което му е хрумнало от името на много хора, които не са го упълномощавали, а е получил делегация по закон, обясни Манолов.

Във връзка с боновите книжки, Манолов посочи, че от тази работа щели да намажат дебело филията няколко човека и по думите му след 20 години, някой главен прокурор ще тръгне да го разследва.

Капацитетът тези измами да бъдат разкрити е много малък, поясни Манолов. Схемата е измислена много отдавна и сега се прави поредния опит да се пробута, бе категоричен той.

За съжаление, честният интерес не е толкова много, колкото на мен би се искал, заяви Димитър Манолов.

Синдикати и работодатели поискаха преди два дни спешна среща с премиера Борисов именно във връзка със законодателството, предложено от МФ, което в момента се обсъжда в Народното събрание.

/pariteni.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password