Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ “Хемус” край вилна зона Зелин на Ботевград

Други

Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ “Хемус” край вилна зона Зелин на Ботевград.

До края на годината Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/ ще обяви обществена поръчка за изработването на Акустичен и конструктивен проект, по който след това те ще бъдат изградени. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски на работна среща със заместник-кмета на община Ботевград Борис Борисов, председателя на УС на Института за пътна безопасност Богдан Милчев и представители на жителите на вилната зона, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Председателят на АПИ е отбелязал, че тази седмица агенцията обяви аналогична обществена поръчка за изработването на проекти за близо осем километра шумозащитни огради на участъци от автомагистралите “Тракия” – край село Мирово, община Ихтиман, на “Струма” – в района на Църква, община Перник, и Бело поле, Благоевградско, и “Хемус” край село Чурек, община Елин Пелин. Първо се подготвя акустичният проект въз основа на който се определят дължината и височината на шумозащитния екран, а след това и конструктивния.

В следващите месеци предстои стартирането на още една процедура за проектирането на шумоизолиращи съоръжения и край вилна зона Зелин, тъй като безопасността на движение и опазването на здравето на хората е основен приоритет.

На срещата са обсъдени и разгледани възможностите за изграждане на велоалеи край участъци от републиканската пътна мрежа, а именно край път I-1 Ботевград – с. Врачеш и път I-3 Ботевград – с. Трудовец, каквито планове има община Ботевград.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password