Заради пороите наблюдават река Янтра във Велико Търново

Горещо

Предвид постоянните и обилни валежи, кметът на Велико Търново нареди постоянно наблюдение на пълноводието на река Янтра и на притоците ѝ, преминаващи през населените места в общината. Към момента няма сериозно повишаване на нивата, каза градоначалникът Даниел Панов.

Заради дървени наноси, затлачили моста в центъра на Войнежа, в ранния следобед днес приток на р. Белица за кратко излезе от коритото си и заля централната част на селото.

“Веднага изпратих работна група на място, начело със заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Няма наводнени къщи и автомобили. Осигурени са машини, които да разчистят наносите, както и водоноска за измиване на уличната площ. Кметовете и кметските наместници на Килифарево и всички населени места в района на Прохода на Републиката са инструктирани да следят непрекъснато обстановката”, докладва Панов.

Постоянен мониторинг в реално време на нивата на реките Янтра и Белица се осъществява и чрез дигиталната система на Община Велико Търново.

На всеки 15 минути в контролния център постъпва актуална информация за движението на водите, събирана от радарните сензори в кв. „Чолаковци“, Килифарево и с. Пушево.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password