Деница Сачева: Политическото безсилие води до компроматната война

Политика

Политическото безсилие води до компроматната война. Трябва да спре рушенето на доверие в институциите. Защото това пречи на растежа на държавата. Тези “зрелища” са разхищение на внимание. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в “Беновска пита” по Канал 3.

Тя каза, че трябва да преодолеем икономическата криза. Това трябва да фокусира вниманието в този момент. Огромен успех е подписаното тристранно споразумение, каза Сачева и посочи създаването на минимални работни заплати по сектори. Също така се поставя за първи път акцент върху реформата на Социалното подпомагане. Според нея трябва да бъдат извършени много сериозни промени там.

Деница Сачева посочи, че част от протестите срещу закона за социалните услуги са дирижирани, а други вярват в различни конспирации.

По отношение на поведението на президента Румен Радев министърът на труда припомни, че той редовно критикува правителството, то редовно отправя предизвикателства към неговия стратегичски съвет, но до този момент няма документ, който да произлиза от този стратегически съвет.

Тя отново посочи, че програмата 60/40 работи, а от първи юли по-широк кръг от компании ще бъдат правоимащи по програмата.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password