Ген. Димитър Владимиров: Невъзможно е участието на хора от НСО в изтеклите снимки

Други

Участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които се предполага, че премиерът Бойко Борисов спи, а до него има пистолет и големи суми пари е невъзможно. Охраната не се движи в пространството, което се приема като лично на премиера. Това коментира бившият началник на Националната служба за охрана ген. Димитър Владимиров в предаването “120 минути” по БТВ.

Той заяви, че за 13 г. на позицията в Службата винаги е било спазвано личното пространство и обясни, че в домовете се канят най-близките хора, а от охраняваното лице зависи дали поканените ще бъдат записани или ще минат инкогнито.

По думите му информация от НСО не е изтичала: “Момчетата са верни и трудно може да се предположи, че някой може да изнесе информация”.

“НСО не е секретна служба, има секретни мерки, които не се коментират, но другото се вижда – кой с колко човека се охранява. При президента е една минимална бройка, която се счита за реална за добра охрана, при другите се увеличава на по 6-7 човека на смяна, което бърка в джоба на гражданите“, допълни той.

Според него това се случва при премиера Бойко Борисов, при депутата Делян Пеевски, при партийния лидер Ахмед Доган.

“Това не е контингентът на хората, които трябва да се охраняват от НСО. Първо, те нямат право на такава охрана – единият не ходи на работа, другият е почетен председател на ДПС. Могат да си наемат частна фирма“, изтъкна ген. Владимиров.

Той обясни, че в нито една държава с развита демокрация не се охраняват хора, които се разпределят в две институции. И подчерта, че президентът и вицепрезидентът трябва да останат в НСО, а изпълнителната власт да мине в службата на МВР.

“При главния прокурор нещата са по-особени – там трябват хора с опит и те успяха да привлекат 34 души от НСО“, допълни той.

Той обясни, че от НСО са напуснали хора, които са недоволни от сегашното ръководство и от предприетите мерки и реформи.

“Две държавни ведомства – едното привлича хора от другото, но едното е недоволството от управлението на службата, другото е, че им дават по 600-700 лв. по-високи заплати“, изтъкна той.

И продължи: “Не може да се охраняват хора, които са си изпълнили мандата и 4 г. след това НСО да ги обслужва транспортно. Такова чудо няма в света. Нещата трябва да се регламентират строго“.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password