Георг Георгиев: Страхливци публикуваха снимката с премиера, това е посегателство срещу самата държавност

Политика

“Страхотен цинизъм беше постъпката със снимките – показва безпомощност, вялост, несъстоятелност, тези страхливци целят да дискредитират нашия лидер. Искат да заемат нашето място. Българските граждани ще го ценят, те не обичат такава кал”. С тези думи започна участието си в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по Канал3 зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

“Изглежда вече не се прави разлика между дясно, ляво и център. Виждаме биполяризиране – ГЕРБ е дясна партия, от друга страна – смесица от всички останали. Това, което ги обединява е общата омраза срещу ГЕРБ. Да се опиташ на всяка цена да влезеш във властта, чрез компромати, е нонсенс”, сподели той.

“Явно президентът Радев има добро познание къде да се търсят източниците на тази конспирация. Или има нещо, което не казва, или говори по принцип и се опитва да създаде интрига”, добави лидерът на младежкото ГЕРБ.

“За Пламен Узунов говорим за съветник по антикорупция, тема, по която Радев укорява всички останали, но очевидно има дефицит в собствения му екип. Ако се окаже, че има пробив в техните структури, той трябва да излезе да го съобщи, а не да се казва чрез съобщение”, каза още той.

“Принципът “не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво говоря” за политик от висок калибър, може да доведе до падане в капан, заложен на някого другиго. Да си морален стожер, да търсиш техните недостатъци и да ги изглаждаш, трябва да започне с пример, но тук това не може да се каже”, коментира Георгиев.

“Не ми е известна инициатива за откриване на ново посолство. Откривам явно безумие в това, че някой си е позволил да направи снимка на премиера докато спи, но и да я публикува. Това е посегателство срещу самата държавност. Изненада ме поведението на Цветанов, немалко пъти сме се вдъхновявали от негови думи. Интересно е кога се е зародило това като чувство”, заяви зам-министърът.

“Винаги е лошо когато един проект се базира на сепаратизъм, а стремежът електорат да се създаде от избирателите на партия, която довчера е била твоята собствена. Не смятам, че има каквато и да е заплаха за ГЕРБ от партията на Цветанов”, смята гостът.

“Не планираме ограничения в пътуванията да бъдат въвеждани отново. Задали сме въпроси за представителството ни в Любляна. Чехия, Унгария, Финландия, Малта и Испания запазват карантината”, завърши Георг Георгиев.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password