Мария Габриел: ЕС уважава България заради управлението на премиера Борисов

Политика

От този месец ще работи европейска обсерватория за цифрови медии. Тя ще има за цел да изследва тенденции по-бързо и да налага санкции за фалшива информация. Рекламната индустрия трябва да се случи в борбата срещу дезинформацията. Това каза българският еврокомисар Мария Габриел в предаването “Беновска пита” по Канал 3.

Идеята и за участието на рекламната индустрия е да има съзнанието и културата да не дава рекламни бюджети на рискови сайтове.

Тя каза, че вярва в ролята на образованието и медийната грамотност, защото сега младите хора не разпознават фалшивите новини .

По отношение на европейския облик на страната ни Мария Габрил отбеляза, че сме позиционирани много добре в една важна ситуация – вървим към еврозоната и това е благодарение на премиера. В Европа се чува, че България уверено върви по своя път, каза тя. Отстояваме кохезионната политика, земеделие и иновации. Сега и в плана за възстановяване сме позиционирани да получим най-много.

В момента България е уважавана заради своя премиер, България се е позиционирала много добре за следващия бюджетен период на ЕС, една от двете държави, които досега по план ще получат най-много, България е видяна като партньор, на който се има доверие и това става благодарение на премиера през изминалите години, заяви еврокомисарят.

Новите технологии носят позитив в образованието, но не заместват човека и живия контакт, коментира Габриел образованието по време на коронавируса. Новите технологии могат да се използват за интерактивност, но не заместват реалното училище. Трябва да се продължи за свързаност и оборудване.

Отстояваме кохезия, земеделие и иновации. Сега и в плана за възстановяване сме позиционирани да получим най-много.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password