Увеличава се броят на заразените с COVID-19 в ромската махала на Кюстендил

Горещо

Tрети ден под пълна карантина е ромският квартал “Изток” в Кюстендил. Положителните проби за COVID-19 там се увеличават, а движението на хора е тотално забранено.За последното денонощие са установени 14 случая на новозаразени в област Кюстендил. Все още нямаме конкретна информация, колко от тях са от квартал “Изток”. Тази информация ще бъде представена до няколко часа. До този момент случаите тук са над 60. Това в ефира на Нова телевизия областният управител и председател на Областния кризисния щаб Виктор Янев.

Той добави, че жителите на квартала трябва да се движат с предпазни маски. Работата с медиатори там продължавала.

“Първоначалният ограничителен режим беше по-лек. Жителите имаха възможност да напускат между 10 и 22 часа. Сега се наложи да затегнем мерките поради увеличаването на случаите”, добавя Янев.

Блокадата не ни притеснява. Полицията си има задължения, като по целия свят. Нещата ще се наредят. Носим маски и не се събираме на групи”, разказват жителите.

“Няма такива работи като да се движим на групи. Не вярвайте на хорските приказки. Ходя с маска и от 30 години работя на пазара, чист съм и приличам на българин”, заяви друг жител на квартала.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password