Д-р Владимир Сотиров: Страхът от COVID-19 отминава

Други

Д-р Владимир Сотиров се съмнява, че ситуацията с коронавируса ще нанесе трайни последици върху психиката на обществото. Това заяви той в предаването “Лице в лице” по бТВ.

По думите му нелепа е заповедта за връщането на задължителното носене на маски. Това, според него има за цел да демонстрира власт.

Посланията на лидерите олекват, когато няма съответствия между думи и дела. Послание отправено през поведение има много по-голяма тежест, заяви той.

Хората се успокоиха, те не живеят с това – здрависват се, прегръщат се. Виждам тази тенденция, каза д-р Сотиров. Според него този страх вече отминава.

Има хора, които са по-обиграни в манипулативно отношение и се дистанцират, и такива, които лесно се поддават на натиск. Има и хора, които са тревожни изначално, на които малко им трябва. Наблюдавахме две контратези – всеки може да избере истината, която му приляга. Повечето управляващи и властимащи се поддадоха на страховете си, в световен план, обясни той.

Според него властите у нас за въпроизвеждали, директиви които се поддаваха отвън. В началото имаше доста правителства, които се съпротивляваха, не само шведското, припомни той.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password