Политолози: Политическата подкрепа спада тогава, когато се опре до джоба на българите

Други

Всички надежди на хората са свързани със справедливостта и равенството пред закона. За да се постигне тя, трябва да се вижда какво се прави. България е малка и всичко се вижда. Толкова сме малки, че не можеш да разчиташ, че има някаква връзка. Много е важно как ще подходи прокуратурата. Хубаво е, че тя е активна и хората го виждат. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Ние се намираме в един перманентен скандал. Ако погледнем малко назад във времето ще видим, че генерално преструктуриране на обществените нагласи няма. Няма да има генерално разместване. По-принцип подкрепата спада тогава, когато се опре до джоба на българите. Очаква се тежка икономическа есен и зима след пандемията. В тази връзка е важно да се види дали управляващите ще успеят да се справят с това предизвикателство“, заяви политологът Димитър Ганев.

По думите му успешната формула е да се обърне внимание на проблемите на хората.

„Контурите за парламентарните избори могат да се разделят в две групи – А и Б. В А група са ГЕРБ, БСП, ДПС и партията на Слави Трифонов в Б групата са останалите партии. Интригата в Б групата е кой ще влезе в парламента. Голямата интрига в А група е кой ще бъде алтернативата. Тук знаем, че ГЕРБ има предимство, защото може да избере с кой ще си говори. Има много политически предприемачи за протестния вот. Ще има ли обаче кой да го консолидира или той ще се пръсне?, изрази мнение Ганев.

Буруджиева добави, че когато имаме алтернатива, имаме промяна. „Аз това сега не го виждам“, каза тя.

„Не е достатъчно хората да виждат, че има арестувани и разпитвани бизнесмени, хората искат да видят наказания“, заяви политологът доц. Татяна Буруджиева във връзка с акциите на прокуратурата.

„Това предвещава в средносрочен план да видим един сблъсък между прокуратурата и съда от типа: „Ние ги хващаме, те и пускат“, заяви политологът Димитър Ганев.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password