Проверка установи нередности по АМ “Марица” в Хасковска област

Горещо

Съвместна проверка на ОД на МВР – Хасково и Областно пътно управление – Хасково е установило нередности по автомагистрала “Марица” на територията на област Хасково. Това съобщиха от областната администрация след регулярно заседание на Областната комисия по пътна безопасност.

На места по аутобана има липсващи мантинели, участъци с компрометирана пътна маркировка, отворени шахти и бетонни улеи за отводняване, треви и храсти, пътни неравности на асфалтовата настилка и други несъответствия, които трябва да бъдат отстранени, е констатирала инспекцията.

От ОД на МВР са представили препоръки, подготвени на база констатациите от извършените проверки, които ще изпратят към Агенция “Пътна инфраструктура”. Част от предложенията включват поставяне на допълнителни табели с променящо се съдържание, както и монтиране на видеонаблюдение, което да следи метеорологичните условия и да подава актуална информация към АПИ. Други належащи мероприятия са поставяне на пътна маркировка върху целия участък на магистралата и предприемане на спешни дейности по организация на движението към ГКПП “Кап.Андреево” и изграждането на паркинг за товарни превозни средства, се допълва в информацията.

От ОПУ-Хасково са отчели, че част от препоръките са вече изпълнени, растителността край магистралата е окосена и почистена. Също така са информирали, че е изготвен и одобрен технологичен проект за актуализация на организацията на пътя Хасково – Кърджали, като в проекта е предвидено да се изгради трета лента за ляво завиване в посока село Войводово. По този начин трафикът, който преминава в посока към ГКПП “Маказа” ще бъде облекчен, е отбелязал директорът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев. Одобрен е бил и технологичният проект за ремонт на пътя Димитровград – Стара Загора. Предвижда се на него да бъдат положени нови асфалтови пластове и нова настилка. Предстои да се извърши и ремонт на мостово съоръжение до Тополовград над река Соколица.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password