Държавното първенство по кикбокс се проведе в Пазарджик

Авторски статии

Много емоции, прекрасни битки и отлична организация – така премина Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт. За първи път надпреварата се провежда в град Пазарджик, а домакините от клуб „Спартак Пазарджик-2014“ с председател Илко Аджов се бяха постарали и създадоха невероятна атмосфера.

Във втория ден на първенството на двата ринга в спортна зала „Васил Левски“ се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове. Те останаха впечатлени от стила на игра на шампионите Михаил Велчовски от СК „Победа“ от гр. Враца в стил К1 при мъжете до 71 кг. и Христо Христов от СК „Боил“ в стил фул контакт при мъжете до 75 кг.

Освен медали и грамоти за медалистите, организаторите бяха осигурели купи за първите три отбора в класирането по медали.

ФУЛ КОНТАКТ

  1. „Стар Тийм“ от гр. София
  2. „Боил“ от гр. Варна
  3. „Тайгър Тийм“ от гр. Перник

К1

  1. „Шуменска Крепост“ от гр. Шумен
  2. „Легия“ от гр. Варна
  3. „Спартак Пазарджик-2014“ от гр. Пазарджик.

Председателят на конфедерацията Галин Димов също изрази положителното си мнение за състезанието.

„Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. – коментира Димов . – Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре.“

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят два ринга.

„За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще“, посочи председателят на конфедерацията.

В календара на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай престоят Национален лагер, който стартира от 1-ви август и Държавен шампионат в татами стиловете от 15 -17 август, който ще се проведе в курортен комплекс „Камчия“.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password