Без дискотеки на закрито, спортни мероприятия без публика

Други

Без дискотеки на закрито, спортни мероприятия без публика

Гласувахме доверие на гражданите и на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности. За съжаление анализът за последната седмица показва, че броят на носителите на коронавируса се увеличава и премина критичната точка от 200 души. Това заяви на брифинг здравният министър Кирил Ананиев, предаде репортер на БГНЕС.

Както ви обещах стигнем ли до това ниво на заразяване, ще възстановим някои от използваните мерки досега. В следващите дни не очакваме да спадне бройката на носители на коронавируса. Затова възстановяваме част от мерките и премиерът Борисов се съгласи на това решение.

Вече подписах заповедта за противоепидемичните мерки. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито и закрито ще се провеждат без публика. Заповедта влиза в сила от утре 10

юли от 0:00 часа. Второ, не се разрешават посещенията в пиано барове, нощни барове, дискотеки, нощни клубове и всички нощни заведения за развлечения на закрито. Посещенията в тези заведения на открито се допускат при заетост от 50% общ капацитет и спазване на физическа дистанция от 1,5 м и всички останали мерки.

Трето, забраняват се групови празненства с присъствие над 30 души на открито и закрито – сватби, балове, кръщенета. Те могат да се провеждат, но до 30 души, с дистанция от 1,5 м и всички останали противоепидемични мерки.

Последните промени са свързани с ангажиментите и задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции. МЗХГ трябва да възложи на БАБХ проверки на заведенията за хранене и развлечения, поясни още Ананиев.

Доц. Ангел Кунчев съобщи, че за последните 4 дни най-много са случаите на коронавирус в Кюстендил, Смолян, София град, София област, Благоевград и Сливен.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password