Ненчев: Съмнителни движения и олигарси участват в провъзгласения от Румен Радев съюз “антимафия”

Политика

По Конституция президентът трябва да олицетворява единството на нацията, а смисълът на служебния кабинет е да се създаде спокойна и политически неутрална среда за провеждане на избори и гарантиране на честността им. В случай, че Румен Радев поеме цялата власт, не може да се гарантира нито едното, нито другото. Това смята бившият военен министър Николай Ненчев, който отдавна критикува държавния глава за неговите действия.

Този път коментарът на Ненчев е във връзка с искането за оставка на кабинета “Борисов” и предложението за ново служебно правителсво, съставено от президента.

Убедени сме, че той ще използва институцията, наречена „служебен кабинет“, в своя полза и като оръжие срещу политическите му противници, смята той.

За първи път в нейната история в България действащ държавен глава обявява, че има готовност да създаде политически проект. В този смисъл е естествено да се предположи, че едно служебно правителство, назначено от президента, ще работи в полза на вече официално провъзгласения от него съюз „Антимафия“, в който участват конкретни партии, съмнителни движения и олигарси”, категоричен е Ненчев.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password