Защитете се в Интернет: Измислете си сложни пароли

Други

Рецептата за силна парола е нейната дължина, периодично актуализиране, а също и методът за съхранение – специалисти съветват да я запишете на лист хартия в портфейла и да я променяте поне веднъж на три месеца, казаха експерти пред РИА Новости.

„Паролата е един от най-важните фактори за кибер сигурност. От една страна, днес хората стават по-отговорни за своите данни и акаунти, но от друга страна, общото ниво на цифрова грамотност все още не е толкова високо“, казва експертът от лаборатория „Касперски” в Москва Дмитрий Галов.

Според Алексей Федоров, ръководител на представителството на Avast в Русия, идеалната парола е комбинация от числа, препинателни знаци, малки и главни букви, а дължината й трябва да е поне 16 знака. Паролата не трябва да съдържа имена, дата на раждане или друга информация, която лесно може да бъде намерена в Интернет.

“За съжаление, много потребители са небрежни към този проблем. Често атакуващите, след като са получили потребителско име и парола от един акаунт в несигурен сървър след изтичане на данни, се опитват да го прилагат за всички други услуги, ползвани от потребителя. В случай, че същата парола се използва в различни акаунти, хакерите ще успеят“, каза Федоров от Avast.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password