Напрежението ескалира, протестиращи пробваха да щурмуват бившия Партиен дом

Горещо

В късните часове на антиправителствения процес се стигна до ескалация на напрежението, след като група протестиращи пробиха полицейския кордон и се опитаха да щурмуват сградата на бившия Партиен дом.

Участници в демонстрацията хвърляха бутилки, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. Счупени са стъкла на дясната врата откъм президентството.Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

При тях отидоха и организаторите на протеста – проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят, уточнява БНТ.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис “Продава се”, а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

В събота премиерът Бойко Борисов предупреди, че се готви палеж на сградата на бившия партиен дом.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password