Прокуратурата пусна записи на Божков с политик и журналист, дава указания за протестите

Горещо

Образуваха му ново досъдебно производство
Прокуратурата започна разследване за престъпление срещу републиката. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. От държавното обвинение публикуваха записани със специални разузнавателни средства разговори, които твърдят, че укриващият се в Обединените арабски емирства Васил Божков води с депутата от БСП Александър Паунов, журналиста Огнян Стефанов и неустановен човек. В тях той коментира възможността да създаде партия, да събори правителството и главния прокурор.

На база отделените материали е образувано ново досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщават от Спецпрокуратурата.

Част от материалите представляват веществени доказателствени средства, събрани по реда на НПК.

“С разрешение на наблюдаващите прокурори, заради особения обществен интерес на делото и съзнавайки отговорността си пред българските граждани и обществото за запазване на правовия ред в страната, както и при спазване на закрепеното в чл. 41 от Конституцията на Република България, право на българските граждани да бъдат информирани, Специализираната прокуратура оповестява съдържанието на доказателствения материал, а именно четири телефонни разговора на обвиняемия, спрямо когото са прилагани специални разузнавателни средства”, казват от държавното обвинение.

/nova.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password