Втора ръка почиващи

Други

Готови ли сте да почивате? Не се оглеждайте. За вас с десет годишните нови автомобили става въпрос. Готови ли сте да се редите на опашки като през 84-та за цветен телевизор? Като през 91-ва за олио? Сега сме 2020 и правото ни на опашка не е отменено – днес се редим на опашка за почивка.

Европа на две скорости си го знаем. Втора ръка държава сме с втора ръка хора. Обаче не ни пука, търпим си. То, какво ли не търпим? Бачкаме като за втора ръка и ни плащат като за втора. И почивката ни е като за втора ръка и толкова?

Идва време да събереш децата и жената в десетгодишния си нов автомобил с наскоро превъртян километраж, за да не накърнява чувствата ти ( и той е на две скорости) и да отпрашиш към морето. Бялото такова. Ходил си вече няколко пъти и знаеш разликите с нашето. Тъпите рекламни песни не измиват аромата на мръсотията. Но…
Деаигърчулята леко са наложили мерки. Семейството ти трябва да си направи тест за вирусчето. Няма страшно – правят комбо тестове за по 120 лева за цялото семейство. Превеждат, подпечатват – всичко. Стига пари да имаш. Прежалимо е. Обаче идва и вторият проблем. Какво прави редовият почиващ, ако си запази почивка по интернет ( да не казвам откъде и кой сайт, че току виж е реклама) и трябва да плати сумата десет дни преди датата на настаняване? Пълната сума! И в последствие се окаже някой от редовото семейство е на плюс? Горим с парите за една почивка. Ама ние сме богати. Две хиляди еврака какво са за един българин? Половин година спестявания – нищо работа.
Защото деаигърчулята искат от нас тестът да е максимум от три дни преди пресичане на границата, а плащането – десет.

В същото време англичаните и американците влизат в Гърция свободно? Що? Техният вирус по-малко вирус ли е? Или заразата при тях е по-малко заразна? Или процентно случаите са и по-малко?
Пък и ние нямаме ли държава, която да попита що така? Официално? Да ни е хубаво на гражданската кожа, че някой на държавна заплата мисли за нас.
Надеждата остава пак извън нас. Скоро цяла северна Гърция ще писне, защото англичаните и американците могат и да носят пачките с пари, но за десет години аз там американец и англичанин не съм видял. Така де. Хайде да не очакваме гърците да ни оправят кочината.
Не, че темата е много важна, но питам за едни 300- 400 хиляди почиващи?
Баси! Тестове, изследвания, опашки, колони, граници, разбрицани климатици, бутилки с вода, ревящи деца и пак… Пак там…
Щото е лошо? Нали?

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password