Красимир Каракачанов: Протестите катализираха добрия диалог в коалицията

Политика

Не е справедливо към хората, които смениха хората, подали оставки, да се обвиняват в зависимости. Това са професионалисти с доказани качества. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

„Младен Маринов беше един перфектен полицай, не мога да го скрия. Никой не може да оспори професионализма му“, подчерта той.

„Факт е, че много от нещата, за които настоявахме, не се случи. В политиката има подобни ситуации. Аз съм един от хората, които смятат, че протестите са полезни. Те играят ролята на катализатор. Те доведоха до малко по-бързото решаване на някои проблеми“, призна Каракачанов.

Той разкри, че се е обсъждало хората с най-ниски доходи да получат индивидуална финансова помощ по време на пандемията. „Освен това да се разшири обхватът на ваучерите за почивка в български курорти. настояваме и решаване на проблема с ниските доходи. С бюджета за юли да се подпомогнат хората с ниските пенсии. Имахме опасения, че пандемията ще се повтори. Разходите покрай COVID-19 не са малко. Това са пари, които няма да се върнат“, коментира вицепремиерът.

„Протестите катализираха и добрия диалог вътре в коалицията. Аз уважавам хората, които знаят какво искат. Но някои хора се опитват да яхнат протестите. Докато една част от младите хора правят сравнението със западна Европа и тук, други стари политически муцуни се опитват да се върнат във властта. Нека да не превъзнасяме нещата, призова той. И добави: “Нека кажат какво точно искат, да дадат предложения“, посочи Каракачанов.

„Режимът на диалог в обществото е много по-добър от конфронтацията. Не сме 9-ти септември, за да се иска линч и революция“, припомни Каракачанов.

„В историята насаждането на омраза срещу българи никога не е довела до нищо добро. Дайте да се разберем като българи. Ние нямаме друга родина“, призова министърът на отбраната.

„Темата с демографската криза е най-фундаментална за нацията, не кой ще е бъдещият премиер“, напомня той.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password