Подходящи храни за млада кожа

Фитнес и здраве

Ако искате да запазите по-дълго младежкия вид на своята кожа, трябва да се откажете от храни с високо съдържание на желязо, по-точно от червено месо (говеждо и овче). Консумацията му може да доведе до резки промени във външния вид, предупреждава д-р Рупи Аужла от университета в Единбург.

Пред таблоида „Сън” ученият, смятан за един от водещите експерти във Великобритания по въпросите на храненето, сподели, че трябва да се приемат повече храни, богати на антиоксиданти, колаген, минерали и такива, които имат противовъзпалителен ефект и допринасят за подмладяването на организма.

Ежедневният прием на голямо количество плодове и зеленчуци ще осигури на организма различни растителни вещества, които да балансират излишните възпалителни процеси, ще намалят увреждането на клетките и ще ги защитят от процеса на стареене, смята той.

Диета с ниско съдържание на протеин намалява излишното производство на хормона на растежа, което може да ускори възрастовите изменения.

„Моите принципи за здравословно хранене включват основно растения, качествени мазнини (ядки и семена), прием на храни с високо съдържание на фибри и напълно непреработени храни”, заяви Аужла.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password