Вече може да купуваме плодове и зеленчуци онлайн

Други

Клиентите на най-старото тържище в столицата вече могат да поръчват и онлайн от Женски пазар.

Електронната платформа за онлайн доставки www.e-pazar.bg функционира и за първи път в историята на Женски пазар само с един клик могат да поръчат за вкъщи качествени храни, плодове и зеленчуци от български производители и фермери.

„Поставихме си амбициозната задача да направим осъществими онлайн доставките от Женски пазар и успяхме. Целта на проекта е да дадем възможност на младите работещи хора, които нямат време да дойдат до пазара и да пазаруват в реално време, но искат да консумират качествени български храни и то на конкурентни цени, да могат да го направят дистанционно. Онлайн магазинът на Женски пазар www.e-pazar.bg официално отвори врати за столичани. Освен с ниските си цени и богатото разнообразие на стоки, Женски пазар е известен и с това, че близо 50 български производители предлагат своята продукция тук целогодишно. Това е и причината да поканим родните производители да се включат в електронната платформа за онлайн търговия на пазара, заедно с фермерите, които бяха част от фермерския ни пазар“ – каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, общинското дружество, което стопанисва и управлява Женски пазар.

На този етап седем са българските индивидуални производители на плодове и зеленчуци от Женски пазар, както и един кооператив, които предлагат своите стоки в онлайн магазина на пазара, но предстои техният брой да се увеличава.

Сред тях са Ангел Касабов от с. Доспей, Самоковско, Александър Александров от с. Крислово, Пловдивско, Георги Спасов от с. Рогош, Пловдивско, Зорка Павлова, с. Петърч, Станимир Даскалов, с. Тополица, Виолета Найденова, с. Чепинци, Робърт Филипов от с. Долна баня, и един земеделски кооператив – „Земя 2012“ от Югоизточна България. Те продават дистанционно пресни краставици, розови и червени домати, картофи, лук, зеле, моркови, зелен и зрял боб, чушки, тиквички, лук, малини, къпини, ягоди, касис и др.

Могат също така да се поръчат онлайн и екзотични плодове и зеленчуци от цял свят, които са осигурени от „Еко Софт Трейд“ ЕООД.
На www.e-pazar.bg дистанционно могат да се купят още домашно краве масло, кисело мляко, овче, краве, биволско, козе сирене, кашкавал, извара, както от мандрата в с. Строево, така и от “Равдин Трейд” ООД, които произвеждат своите продукти в Родопите. Месото и месните продукти са от „Дивата ферма“ с. Горно поле, но трябва да се има предвид, че поради спецификата на производството поръчки се приемат до понеделник, а доставките се правят само в сряда. Ферма „Бродилово“, Бургаско, предлага онлайн месни деликатеси – пастърма, луканка, суджук и др.

/pariteni.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password