Каракачанов: Няма единни лидери и ясна идеология на протеста

Политика

Няма единни лидери на протеста и ясна идеология. Хората говорят за промяна на Конституцията, но нямат ясна идея какво трябва да се случи. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира в Сутрешния блок на БНТ протестите в столицата.

Според него оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация.

“Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса модела на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано”, заяви вицепремиерът.

В това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандата на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър”, аргументира се Каракачанов.

Според Каракачанов немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

“Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог”, настоя за пореден път той.

Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години, не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат”, настоя лидерът на ВМРО.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password