Ренета Инджова с противоречиви показания за инцидента

Политика

Бившата премиерка в служебен кабинет Ренета Инджова дала противоречиви показания за инцидента, който е претърпяла, стана ясно по време на брифинг на СДВР.

Инцидентът станал в 9 часа сутринта. След 18 часа вчера близък на Ренета Инджова се обажда на полицията. Веднага след това започват активни издирвателни мероприятия. Тя е разпитана, но дава противоречиви факти и обстоятелства около случилото се. След претъпения инцидент сутринта Ренета Инджова е посетила “Пирогов”, където е обяснила, че травмата е вследствие от падане по стълбите. Затова от болничното заведение не са информирали полицията.

Пред униформените тя обяснила, че сутринта, тръгвайки за пазар “Герена”, завивайки зад ъгъла, е блъсната от тичащ човек, който след това не спира, а продължава да тича. Установено е, че е със средна телесна повреда и счупена китка на лява ръка. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и Софийска районна прокуратура.

При прегледа си в Спешния център “Пирогов” Ренета Инджова е казала, че е паднала и така е наранила китката си, съобщиха на извънреден брифинг от лечебното заведение

Вчера бях на работа, като към 10:00 часа в кабинета ми дойде Ренета Инджова. Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала, съобщи д-р Владислав Шопов от болницата, който е приел за преглед бившият премиер.

,,След това изпратихме Инджова за рентген. Тя самата съобщи, че не помни как е паднала. Наложи се да я насочим и към 111 кабинет – спешен кабинет по неврохирургия в болницата. След рентгенографията се установи счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще ѝ бъде извършена в понеделник”, допълни д-р Шопов.

По думите му Инджова е дошла в болницата с жена-придружител, която не е дала обяснения за инцидента.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password