АБРО с категорична позиция срещу агресията към журналисти

Други

Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори – с категорична позиция срещу агресията към журналисти при отразяване на протестите в страната.

Откритото писмо е подкрепено от всички национални медии членки на АБРО, сред които – БНТ, БНР, bTV и NOVA.

АБРО призовава към зачитане на личната неприкосновеност на журналистите при изпълняването на техните обществени функции да отразяват случващото се.

В последните дни наблюдаваме насилие, грубо и унизително отношение към наши колеги, се казва в позицията. Гражданските протести са проява на обществена зрялост и свободен израз на лични и политически убеждения. Насилието и агресията не са част от демократичните ценности, пишат още от АБРО.

От организацията се обърнаха с призив за уважение към личната неприкосновеност и професионален дълг на нашите колеги – журналисти.

Повод за позицията е агресия срещу екип на новините на NOVA снощи, на „Орлов мост”. По време на протеста колегите ни бяха обградени и станаха жертва на вербална агресия.

„Нова Броудкастинг Груп” категорично застава зад екипите си на терен, които спазват всички професионални правила и стандарти в ежедневната си работа.

/vesti.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password