Депутат от ГЕРБ с подробности за предложението с 30% да се увеличат заплатите в 28 администрации

Политика

Правителството на ГЕРБ води от своето начало политики за повишаване на доходите. Увеличихме няколко пъти заплатите на учители, а после и на администрацията. Това заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ Александър Иванов по повод предложението за увеличението на възнагражденията на 28 администрации с 30%.

Припомняме, че само преди седмица правителството обяви, че с 30% ще се повишат заплатите и на медиците на първа линия в борба с коронавируса.

“Тези предложени 30% увеличение са за служители на администрация, чиито заплати изостават от обема работа, която извършват”, разкри още той.

“Увеличението идва и за администрацията,която работи пряко с хора. 28 институции са предложени за увеличение на заплатите. Всички те са подложени на дебат”, каза Иванов.

“Ще има актуализация на бюджета за тази година. Може и да се наложи извънредно да работим”, разкри депутатът от ГЕРБ.

“ГЕРБ и Обединени патриоти увеличиха възнагражденията и на всички граждани – минималната заплата, пенсии и др.”, коментира Александър Иванов.

Народният представител заяви, че не знае темата на днешната Национална среща на ГЕРБ. Форумът ще се състои в София на открито заради мерките срещу коронавируса.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password