Пожарната в Сливенско спаси десетки декари гори, градини и сгради

Други

Десетки декари гори, градини и сгради в област Сливен са спасени от пожари, като екипи на РД”ПБЗН”-Сливен са се отзовали на 43 сигнала за произшествия в дните от 7 до 10 август. Това съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

20 000 декара смесена гора и 15 декара трайни насаждения са спасени при пожар в местността Запалня край язовир “Жребчево” на 7 август, като в гасенето са участвали екипи и техника на районните служби “ПБЗН”, 51 служители от ДГС-Твърдица, Нова Загора, Сливен, 15 жители на околните населени места. В гасенето се е включил хеликоптер “Кугар” от БВВС БА и булдозер “Камацу 155А” от Мини “Трояново – север”. Унищожени са 390 декара гора и 5 декара орехи.

Две сгради, дърводелски цех и гаражи са спасени на 7 август при пожар на тир паркинг и дърводелски цех в град Сливен, като огънят е ликвидиран от четири екипа на РС”ПБЗН”-Сливен. Най-вероятната причина за пожара е хвърлена цигара по бул. “Бургаско шосе”, като поради силния вятър и високата суха трева, пожарът се е разпространил на голяма площ.

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 40 пчелни кошера и две сгради при пожар в новозагорското село Омарчево на 8 август. От синлия вятър се е получило искрене от ел. проводниците, които запалват сухата трева в двора на имота, като обхващат покрива на постройката.

Спасени са 80 декара широколистна гора при пожар в местността Блата в село Жеравна, като в гасенето са се включили 12 служители на ДГС-Котел, високо проходими автомобили, 7 жители на Жеравна. Двайсет декара иглолистна гора са спасени при пожар в местността “Мандрата” в землището на село Градец.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password