Остават блокирани кръстовищата на Орлов мост и пред МС

Горещо

Антиправителствените протести продължават и днес. Остават затворени за движение от протестиращи основни кръстовищи в София. Към 9 ч. са окупирани кръстовищата на бул. “Цар Освободител”, бул. “Дондуков” – връзката с бул. “Тодор Александров” пред Министерския съвет. Обстановката е спокойна.

Затворено е и кръстовището на Орлов мост. Там лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки с изключение на малка част, през която се пускат линейки.

Социалните мрежи призовават освен традиционния протест тази вечер да има и т.н. “Дискотека за оставка”. Музиката ще бъде революционна.

1317 души са се подписали за два дни в подписката, организирана от протестиращите, с искане за оставки на кабинета и на главния прокурор. Подписката е в отговор на друга – внесена преди дни в Съда, която е против блокадите в София.

Тодор Фроликов обясни:
“От два дни се събират тези подписи. Три имена, град и подпис – това е, никакви други лични данни. Ние не сме администратор на лични данни. Доколкото знам ще се заемат след това от организацията “Правосъдие за всеки” и те ще я придвижат. Първият ден събрахме някъде към двеста подписа, а снощи – доста. Само вечерта – триста и няколко”.

Подписите може и да са повече, но съдбата на предишната тетрадка за събирането им е неясна. Възможно е тя да е била иззета от полицията при премахването на лагера преди дни.

Вчерашният 33-ти ден на антиправителствени протести в София премина спокойно.

Седем автобусни линии във Варна са с променен маршрут заради блокада на кръстовището пред сградата на общината от палатков лагер.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие.

/bnr.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password