Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посети Съюзното командване по операциите на НАТО

Политика

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще проведе работно посещение утре в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Кралство Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Това е първото посещение от подобен характер на български началник на отбраната в Стратегическото командване на Алианса в Европа.

Адмирал Ефтимов ще бъде посрещнат с официална церемония от Върховния главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа (SACEUR) генерал Тод Уолтърс.

В рамките на посещението ще бъдат обсъдени широк кръг от въпроси, свързани със сигурността на България в рамките на колективната отбрана, мерките за укрепване на сигурността на Алианса с акцент върху усилената охрана на въздушното пространство на страната (еnhanced Air Policing), адаптираното предно присъствие в региона на Черно море, участието в мисията на НАТО в Афганистан, както и в Инициативата за готовност на НАТО.

Ще бъдат дискутирани още и въпроси от дневния ред на Алианса, имащи отношение към повишаване ролята на България за общата сигурност и отбрана на НАТО, както и за по-ефективното използване на съвместните съоръжения за подготовка на съюзниците.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password