Българите отказаха да купуват стоки на изплащане

Други

След въвеждането на извънредното положение рязка е намаляло желанието на хората да купуват стоки на изплащане.

През март заявленията за финансиране на покупката на стоки на изплащане спадат с 20.4%, а през април – с 16.6% в сравнение със същите месеци на 2019 г.

Това показват данните до края на юни на един от играчите на пазара на потребителско кредитиране в България – “БНП Париба Лични финанси”.

Експертите на банката обясняват тази тенденция с необходимостта от работа и учене от вкъщи в периода на изолация. Това е и причината най-търсеният модел да е с по-добри характеристики и средна цена по-висока с 32.1% в сравнение с победителя от първата половина на 2019 г.

Най-търсената стока, купувана на изплащане през първата половина на 2020 г., са били смартфоните като най-търсеният модел е близо три пъти по-скъп в сравнение с победителя през 2019 г. на средна цена от 1 550-1 600 лева.

В новото издание на класацията “Топ 10 на изплащане” пет от най-търсените стоки са по-евтини в сравнение с победителите от първата половина на 2019 г.

/pariteni.bg/

Кризата с коронавируса е довела до значителен ръст от 23.4% на онлайн заявленията за покупка на стоки на изплащане в периода януари-юни 2020 г.

В същото време едноцифрено (средно за периода) спадат заявленията да се купуват стоки на изплащане като през отделни месеци те се сриват. Компанията отчита 50.6% ръст в изплащането на лаптоп, което ги поставя на четвърта позиция в топ 10 на изплащане.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password