Фандъкова: До 15 септември ще приключи санирането на 14 СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в „Банишора“

Политика

До началото на учебната година ще приключи санирането на 14 СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в „Банишора“. Заедно с поставянето на топлоизолацията се извършва и конструктивно укрепване на сградата, в която се обучават 440 ученици на една смяна. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

Тя уточнява момента се извършват ремонти на още 8 детски градини и училища.

„Вече имаме избрани изпълнители за строителството на две нови сгради към ясли №31 и №35 в „Красно село“ и „Триадица“. С тях ще разкрием нови места за 130 деца до 3 годишна възраст.

Въведохме в експлоатация новия корпус на 64 ОУ „Цар Симеон Велики“ с учебни кабинети и физкултурен салон и предстои да отворим обновения плувен басейн и спортна зала на 30 СУ. Изграждат се и физкултурен салон и кухня към 100 ОУ в район „Сердика“, както и нов учебен корпус с 11 кабинета и физкултурен салон на 9-та френска езикова гимназия.

8 са новите сгради на детски градини, които строим с общински средства и подготвяме проектите за още 16 сгради, които ще финансираме с отпуснатите 50 млн. лв. от Министерския съвет“, пише още Фандъкова.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password