Аквариумен вандал, погубил 400 рибки, отива на съд

Други

Днес, 20.08.2020 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия В.В. за това, че чрез нанасяне на множество удари с метален френски ключ, противозаконно унищожил и повредил чужди движими вещи, собственост на „З.Д.“ ЕООД и на „У.Б.“ АД, на обща стойност 1810 лева – престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

На 08.04.2020 г. П.К. се намирала на работното си място в магазин стопанисван от „З.Д.“ ЕООД, находящ се в гр. София, ж.к. „Люлин“. П.К. и обвиняемият В.В. често имали финансови спорове свързани с издръжката на двете им деца. На горепосочената дата В.В. многократно звънял по телефона на П.К. и ѝ искал пари. Тъй като не могли да постигнат консенсус, обвиняемият решил да отиде на работното място на П.К., като със себе си взел метален френски гаечен ключ. Пристигайки в магазина В.В. нанесъл множество удари с металния ключ по бюро, разположено в касовата зона на магазина, както и по намиращите се върху него баркод скенер и ПОС терминал. В резултат от нанесените удари ПОС терминалът и баркод скенерът били унищожени, а плотът на бюрото бил повреден.

П.К. се опитала да изведе В.В. извън касовата зона, казала му да напусне търговския обект незабавно, но вместо това той се насочил към аквариумната зона в магазина. Обвиняемият нанесъл множество удари с горепосочения ключ по намиращите се там 5 броя аквариуми, пълни с декоративни рибки. В резултат от нанесените удари аквариумите се счупили и намиращите се в тях 400 броя декоративни рибки погинали.

Междувременно колега на П.К. сигнализирал служителите по сигурността в търговския център и полицейски служители от 09 РУ-СДВР, които пристигнали на местопроизшествието.

В хода на разследването било установено, че чрез нанесените удари В.В. противозаконно е унищожил 5 броя аквариуми, 400 броя декоративни рибки, баркод скенер и е повредил плот на бюро, собственост на „З.Д.“ ЕООД и противозаконно е унищожил ПОС терминал собственост на „У.Б.“ АД, като общата стойност на всички инкриминирани вещи е 1810 лева.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия В.В. да продължи в съда.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password