Спас Гърневски избухна срещу Румен Радев: Безумнико, спри се!

Политика

Във вторник вечер в България бе провокирана ситуация, която ако не бъде овладяна, може да хвърли страната в политически хаос. На ръба сме на тежки физически сблъсъци, произтичащи от опита за метеж, който стартира преди 40 дни като протест на млади хора. Те искаха дебат за по-добро управление на страната, но позволиха хора с нечестиви помисли и интереси да обсебят въжделенията им. Това коментира депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в интервю за Пик.

“Доста от изразителите на недоволството си разбраха, че могат да бъдат употребени и започнаха да се оттеглят от своето начинание. И въпреки, че численоста на протеста значително намалява, освирепялото му лице ескалира с всеки изминал ден. Видно е, че подмолно яхналите го имат далеч, далеч по-различна стратегия за “бъдещето“ на България”, допълни той.

“Между другото протестът, овладян от реваншистки сили, моментално изведе като приоритетен въпроса за революция. Революция и то веднага, вместо еволюция и надграждане на постигнатото, особенно в последните три мандата на управлението на ГЕРБ. Разговора за по-успешна европейска България на практика бе приключен. Така проруските червени реставратори дадоха старт на преврата срещу конституционното, успешно и прозападно българско правителство”, смята депутатът от ГЕРБ.

Още в първия ден на протеста, на площада пред президенството, зад гърба на неговите организатори, се явиха почти всички депутати на БСП начело с Корнелия Нинова. На втория изпълзяха стари политически блудници като Александър Томов, Мая Манолова, Румен Петков, задкулисният играч Христо Иванов. Появи се разследваният за злупотреба с партийни пари – русофилът Костя Копейкин, представителите на Божков и Василев – Бабикян, Хаджигенов, Минеков, бивши военни, ченгета, червени принцове и все такива. Към тази червена шайка по-късно бяха привлечени и добре мотивирани млади здравеняци, които и до днес преследват поставената им задача да окървяват “недоволството“ за да предизвикат политическа криза и оставки. От цялата тази пасмина иззела контрола над започналия в началото като граждански протест, най-автентичен и политически свежага, изглеждаше вечният революционер Йоло Денев”, продължи Гърневски.

“Разбира се, че само един бе по-достоен от Йоло да вдигне юмрук и да поведе превратаджиите към алената революция. Този човек се оказа избраният преди 4 години за обединител на нацията – президентът Румен Радев. И така глутницата, подготвила антикоституционния метеж срещу законното българско правителство и оглавена от президента Радев включва: БСП с всичките си крила и крилца; маргинални партийки от най-лявото до най-дясното – едно синьо-червено ОФ; изпаднали в забвение политици, жадуващи червен рестарт на кариерите си. Част от тях са и всички, които мечтаят да свалят ГЕРБ и Бойко Борисов от власт. Те пък искат да се опитат да вземат предсрочно властта; да спрат борбата с корупцията и олигархията, сваляйки главния прокурор Иван Гешев. Тук искам да отбележа, че не случайно искането за оставката му се истеризира. Друго, което искат, е да подготвят почвата за президентска република по Путинов образец; да извадят България от НАТО и ЕС; да ни вкарат в Евразия; да възстановят член 1 от Конституцията и така да се осигури вечно политическо управление на разграбилите България по време на прехода комунисти”, посочи политикът.

По думите му огромна роля за търсене на справедливост за народът ни от тези криминални престъпници от прехода, имат правителството, 44-ият парламент и лично премиерът Борисов, прокуратурата и главният прокурор Гешев, КПКОНПИ и техните сътрудници. “След действията на тези институции и обстоятелствата изброени по-горе стигнах до извода, че само преврат и нова прокомунистическа власт, може да спаси кожите на червените олигарси, които са видни спонсори на БСП и към която е съпричастен президентът Румен Радев. За това ще си позволя няколко въпроса към него”, подчерта Гърневски.

“Г-н Радев, когато крещяхте пред президенството “Мутри и мафиоти вън от правителството и прокуратурата“, защо не се огледахте около вас, за да видите, че точно около вас, в този момент, бе пълно с мутри, мафиоти от прехода и техни приближени, в чийто тартор се превърнахте в този момент? Когато обвинявате хора в корупция, не е ли редно да представите поне едно доказателство? Не смятате ли, че клеветите са подсъдни?”, обърна се Спас Гърневски към президента.

“Когато главният прокурор арестува и разследва министри, депутати, кметове от ГЕРБ, то той е добър, но щом уличи ваши съветници, е мафиот и мутра. Вероятно сто процента мутри и мафиоти са и онези от КПКОНПИ, които си позволиха да проверят дали като висш военен сте възнаграждавал с две заплати и безплатна квартира жената от любовната ви афера. Непрекъснато говорите за морал. Морално ли е да въртите любов през сметките на държавния бюджет? Да, човешко е да се влюбиш, ама бръкни си в джоба и си плати удоволствието! Когато свихте по болшевишки юмрук и призовахте за метеж срещу правителството и главния прокурор, не извършихте ли национално предателство, давайки сигнал за старта на пуча? Когато вторник вечерта във Варна, призовахте подръжниците си за “битка до край”, не плюхте ли на Конституцията, като разделихте България на две, изправяйки я на ръба на гражданска война? Това не се ли квалифицира също като национално предателство? Знаете ли, че в същия този вторник, незаконно митингуващи от вашите бойни групи потрошиха автомобила на майка с две невръстни дечица в него, само защото е искала да стигне до дома си с тях? Какъв гьонсурат, какъв безбожник трябва да си, за да мълчиш вече трети ден за този садизъм?”, пита се депутатът от ГЕРБ.

“Така ли ще управлявате президентската си държава, другарю фатмак – със свит юмрук, окупирани кръстовища и килнат калпак? Г-н Радев, разликата между политиците е в национално отговорното им поведение. Истинските политици и държавници обединяват, а самозваните като вас вдигат фелдфебелския си юмрук, разединяват и погубват държавата си. Мислите ли г-н президент, че ГЕРБ няма сили и възможности да блокира не три, а 30 000 български кръстовища? Мислите ли, че Бойко Борисов не може да призове под прозорците на президентсвото не хиляда, а сто хиляди от своите верни привърженици?”, продължи да задава въпросите си той.

“Въпреки тяхното неистово желание, премиерът не позволи подобно развитие. Защото докато вие разчесвате фатмашкото си его с цената на разделението на държавата, Борисов работи денонощно, за да я преведе единна и силна през тежките изпитания на настоящето и предизвикателствата на бъдещето за добруването на следващите поколения”, подчерта депутатът.

“Като народен представител от Европейската столица на културата Пловдив, избран мажоритарно в листата на ПП ГЕРБ, предавам настояването на моите избиратели пред отговорните институции за незабавно преустановяване на незаконната гавра с българските граждани, чрез незаконните блокади. В правовата държава никой не може да бъде над закона, нито един отделен човек, нито което и да е “Оотровно трио“. Да бъде потърсена предвидената в закона отговорност от всички, които са го пристъпили, начело с абдикиралия от отговорностите си президент Румен Радев!”, призова Гърневски.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password