Тъжна годишнина: 2 години от трагичната катастрофа с автобус край Своге

Други

Днес се навършват две години от тежката катастрофа с автобус край Своге. Трагедията взе живота на 20 души – 13 от които загинаха на място. 10 души бяха ранени след преобръщането на рейса в дерето.

Обвинение получи шофьорът на превозното средство Григор Григоров за това, че е нарушил правилата за движение като е шофирал с по-висока от разрешената скорост – 53,5 км/ч при максимално допустими в конкретния участък 40 км/ч.

Година по-късно прокуратурата повдигна обвинения и на двама членове на Управителния съвет на пътната агенция – Дончо Атанасов и Светослав Глосов.

Заради установените нарушения на изискванията за добро качество на ремонта на пътя обвинения след инцидента получиха – ръководителят на екипа и изпълнителен директор на фирмата-изпълнител „Трейс София“ ЕАД, началникът на Асфалтова база, техническият ръководител, строителният инженер и директорът на дирекция в АПИ.

На фона на голямото обществено недоволство заради лошото строителство в края на август 2018 г. оставки дадоха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password