Ангел Кунчев: Няма да се въвеждат нови правила срещу коронавируса

Политика

Няма да се въвеждат нови правила срещу коронавируса. Но епидемиологичната обстановка ще се удължи. Имаме по 5 – 6, до 10 смъртни случая дневно.

Това обяви д-р Ангел Кунчев по БНТ.

Няма да прилагаме мерки от типа на затваряне на градове, каза той.

“Ситуацията с COVID-19 не се подобрява в Европа, в последните 2 седмици се подобрява в България, може да помислим за неудължаване на епидемичната обстановка след края на септември. Но няма как да не се удължава като хората са по болниците. При тези условия тя трябва да продължи, за да можем да реагираме ефективно, надявам се тази тенденция да се запази”, каза още доц. Кунчев.

“Днес имаме среща с образователния министър, за да избегнем излишно струпване на деца пред лаборатории и кабинети на лични лекари”, каза Кунчев. Той допълни, че днес ще бъдат обявени мерки, за да не се случва това.

Оказва се има технически служители, които не работят събота и неделя и не са вкарали данните навреме, затова в понеделник се получи натрупване на смъртните случаи, обясни Ангел Кунчев.

Много добре се работи в София, Бургас Пловдив, Варна, каза той.

Предпазни средства има, няма лечебно заведение, на което да сме отказали. Умората не трябва да се пренебрегва. Извънредният начин на работа натоварна много.При рязка промяна на обстановката в студените месеци е възможно да предложим мярка за затваряне на нощните заведения, посочи още той.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password