Искрен Веселинов разкри колко гласа имат ГЕРБ за промените в Конституцията

Политика

Трябва да има Велико Народно събрание. За нас е важно да запазим националния характер на страната и да направим важните промени. За момента ГЕРБ имат 104 гласа, не мога да говоря от името на колегите от НФСБ. Самото бързане за нас е малко пресилено. Самата промяна трябва да дискутирана с хората, за да не бъде някакъв пожарникарски вариант. Това заяви Искрен Веселинов от ВМРО в ефира на Нова телевизия.

Що се отнася до разширяване на правомощията на президента, той заяви, че става дума за едно антикризистно правомощие. Не сме президентска партия, а партия, защитаваща националните интереси. “Днес е президент Румен Радев, а утре ще е някой друг”, каза той.

“Има едни хора, които искат постоянно оставки, а не виждат, че правилата са сгрешени. Разговорите предстоят с ГЕРБ”, отсече Веселинов.

Що се отнася до предложението им гласуването да е обвързано с образователен ценз, той заяви, че задължителното образование до 16 години е записано и в Конституцията. “Ние искаме обвързване на правата и задълженията”, категоричен е той.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password