Кортежът на Румен Радев изхвърлил моторист от пътя

Горещо

Кортежът на президента Румен Радев бил засякъл моторист в събота и едва не го е изхвърлил от пътя. Това твърди участник в ситуацията, случила се на Подбалканския път.

Разказът на моториста е потвърден и от негов колега, станал свидетел на ситуацията. Мотористът твърди, че става дума за кортежа от НСО на президента Радев, пише Пик.

Припомняме, че в събота държавният глава участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея. На връх Шипка той произнесе слово в 12 часа. Два часа по-късно И. С. карал мотора си в отсечката между селата Розино и Иганово. Зад него се возела приятелката му. Точно излязъл от завой, а срещу него се задал кортежът.

“В момента, в който ни видяха, водещата кола на НСО с висока скорост директно се изнесе и започна да кара фронтално срещу мен. Набих спирачки и се изнесох максимално вдясно, колкото можех, защото асфалтът на пътното платно свършва с 10-15-сантиметров праг. Колата на НСО мръдна още повече, за да може изцяло да ми затвори пътя. Докато се опитвах да намаля, буквално карах по маркировката, а онзи продължи да кара с висока скорост точно срещу мен. Правата отсечка е дълга около 200-300 метра. Действието се разви за няколко секунди. В последния момент, преди да ме отнесе, водещата кола на НСО се прибра в своята си лента и целият кортеж продължи. По това време нямаше други на пътното платно. Бяхме само ние, с двата мотоциклета. Ами ако на мое място беше някой по-неопитен колега?”, разказва потърпевшият.

Приятел на моториста, карал зад него, потвърждава историята. Той посочва, че през годините много шофьори са го поставяли в неприятни ситуации на пътя, но тази с НСО е най-сериозната.

От НСО нямат данни за подобен случай. От службата за охрана допълват, че ако се подаде сигнал, ще бъде извършена проверка. Нужно е да се посочи и номера на автомобила, който е направил нарушението.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password