Проблем ли е оставката на Данаил Кирилов за коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти?

Политика

Ние нямаме претенции към кадровата политика на ГЕРБ. Правосъдното министерство е квота на ГЕРБ, нямаме претенция дали това ще е Данаил Кирилов или друг. Зад всяка една оставка стоят различни неща. Дали на него му е дошло в повече някои публични квалификации или просто е решил така, аз не мога да отговоря. Това коментира Юлиян Ангелов, депутат от ВМРО и Обединени патриоти.

Малкият коалиционен партньор обаче пак не е бил предупреден за тази рокада в правителството. И за проекта за Конституцията не са знаели, но вече са започнали консултациите с ГЕРБ. Патриотите са обсъдили нещата със свои юристи.

“Държим на нещата, които искаме да влязат в Конституцията, за да може да дадем и нашите подписи. Има време да седнем и отново да говорим кое е приемливо от нашите и от тяхните предложения. 2-ри септември не е срок, който, да кажем, че трябва да влезе проектът. Трябва по-широк дебат”, обясни Ангелов.

ВМРО настояват още в началото на Конституцията да има преамбюл.

“Ние не си меним позициите. Настоявали сме, че президентската институция да има право на законодателна инициатива, но само по своята дейност. Ние предлагаме и президентът да внася вот на недоверие, но ако той се отхвърли, президентът си подава оставката”, коментира още Юлиян Ангелов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password