Намордниците остават

Горещо

Здравейте песове!
Ако не вярвате, че сте такива, си бръкнете в джоба и там ще напипате намордника си. Не свивайте унило уши – очакват се нашийниците. Те ще са платени и ще дойдат скоро.

Някак между другото се обзаведохме с намордниците до края на септември, под предлог – епидемична обстановка. Вече без страсти. Свикнахме. Навремето нашите предци, сигурно по същия начин са свиквали, че момчетата трябва да се дават на империята за еничари. Законно е било. И сега е законно. Колко е просто. Обявяваш някаква глупост за законна и готово – от „кретения“ тя метаморфозира в „норма“. Не можеш да влезнеш в магазин, в метро, в рейс без маска. Престъпник си. Виновен си. Подлежиш на глоба. Ако се дърпаш – арест. Никой не коментира адекватността на маска, ушита от хасе или на шал, плетен на две куки. Хубаво и безопасно остава ежедневието ни.

На всички, които могат да броят до две вече им е ясно че няма как да има втора вълна без да е имало първа.

Опитите да се изкара висока смъртност от Ковид вече не плаши, а дразни.
Опитите да се дават примери с чужбина също дразни. Вече се видя, че и там върлува кретенията. Само погледнете процентите смъртност. Не броя на заразените.
Опитите да се избута коронакризата до есента, когато ще излезе грипът и всичко да се обяви за Ковид, е още по-дразнеща. Най-дразнеща.
Огромна част от обществото вече не вярва на статистиката. Жалките еквилибристики с проценти, абсолютни бройки и съотношения обърква все по-малко хора.
Цялата тази пандемична глупост се аргументира със СЗО. Това СЗО, което леко гузно се подхилкваше, когато обявяваше Ковид пандемията. Чудя се как успя за няма и година най-уважаваната световна организация да се дискредитира до нивото на подкупен селски фелдшер. Доста лекарски съсловия от цял свят вече се противопоставят открито на очевидно неадекватните предложения, идващи оттам, и отказват да спазват препоръките. Забележете – препоръките. Като се замислим – какво е СЗО? Работи в полза на кого?

Възторгът за новата ваксина също е безумие.

Безумно е, че нещо което още не е измислено, не е направено, вече се продава. Дори се продава в планетарен мащаб. Правителства се надпреварват да купуват ли купуват несъществуващи ваксини. Има дори фокус групи, на които се тества стратегия за внедряването. Това е все едно да започнеш да продаваш джедайски мечове, нищо че още не са изобретени, може и да не сработят, но за ваша защита е задължително да имате такъв. Сигурно има много пари в това, но всичко свършва до парите. И ако и това ваксиниране го направят задължително какво правим? Всички престъпници ли ще ставаме?

А децата? Провалени учебни години. Цъфтят някакви напълно безумни мерки, били те задължителни или препоръчителни.

Да кажем „задължителна физическа дистанция“, която е препоръчителна. Ама кой идиот го е измислил това? Поименно моля? Вземете десет деца от трети клас и ги накарайте да спазват метър и половина дистанция? Постоянно. И без физически контакт. Бе, вие деца нямате ли? Въобще знаете ли какво значи деца?
Но нищо. Тъпото не е важно дали е тъпо, а дали е законно. А за да е законно е необходимо удължаване на епидемичната обстановка.
Ние, останалите, сме отговорни и правим света по-сигурен с по един парцал на устата. (Нали не си мислите че това, което държите от две седмици в джоба си е нещо различно от парцал?)
И докато ние с намордниците се борим с Ковида, ми се ще някой умник да каже как да се преборим с кризата в икономиката, кризата в честността, кризата в адекватността на правителства и световни институции. Да не говорим за кризата в мисленето. Това са страшни кризи и те с парцали – намордници не се лекуват. И с клизми не става.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password