Скриха G класата, с която шофьор блъска нарочно кола с бебе вътре

Горещо

Шофьорът на джипа, блъскал малък автомобил на семейство с 10-месечно бебе, скрил скъпия „Мерцедес G63”, с който е извършил престъплението, разказа районният прокурор на София Невена Зартова, цитирана от “Труд”.

Днес прокуратурата повдигна обвинениe за пътно хулиганство на 39-годишния Николай Радев. Той се прочу след излъчен видеозапис, на който се вижда как с огромния си джип блъска нарочно два пъти отзад „Ситроен С1”, в който седят майка с дете. Сцената се разиграва на 19 август на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Раковски” и е заснета с видеорегистратор.

Разследващите са установили, че мерцедесът G-класа e собственост на фирмата „С. Р.” ООД. Взет е под наем от мъж, който го дал на приятеля си Николай да го покара, каза още прокурор Зартова.

Засега не е ясно дали и двамата са замесени в изчезването. На разпитите Николай мълчал къде е автомобилът. „Ситроен”-ът е бил управляван от бащата на бебето, който правел десен завой и бил с предимство пред джипа, който правел ляв. И двата автомобила спрели и шофьорите взели да се разправят. Все пак малката кола успяла да мине, но Николай решил да я блъска. Отвътре излязла майката Е. Т., за да защити рожбата си.

Той е обвинен за хулиганство, извършено с моторно-превозно средство и е оставен за 72 часа в ареста. По текста от Наказателния кодекс може да получи до 5 г. затвор. Разследващите са разпитали няколко очевидци на инцидента, които заедно с Е. Т. са разпознали шофьора на джипа. Иззети са записи от охранителни камери в района, както и популярния запис от видеорегистратора.

Софийска районна прокуратура ще поиска от съда Радев да остане постоянно зад решетките, заради високата обществена опасност на деянието. Мъжът не е криминално проявен, няма данни да е бил пиян или дрогиран в деня на инцидента.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password